Werk in uitvoering: 75 Amsterdamse tips

Wat vraag je op een housewarming als mensen beslist een cadeau willen geven? Hun beste tips over je nieuwe woonplaats, had Gemma bedacht, en dat leverde maar liefst 75 suggesties op om leuke, interessante en leerzame dingen te doen in de hoofdstad. We zullen ze beslist allemaal uitvoeren en zo nu en dan zal er hier een verslag verschijnen over onze Amsterdamse belevenissen.
i_amsterdam

De eerste: toen de zon nog volop scheen hebben we een fietstocht gemaakt over de dijk naar Schellingwoude. Lieflijk, vooral nu het toeristenseizoen nog moet aanbreken en de meeste pleziervaartuigen nog voor anker liggen. In dit gebied valt nog meer te verkennen, er ligt allerlei verlokkelijk groen boven de stad.

Natuurlijk gingen ook wij het afgelopen weekend ondergronds in de Noord-Zuidlijn. Een prachtig project waarvan we de kosten en alle narigheid rond de bouwput zullen vergeten zodra de metro gaat rijden. Wel een dompertje: de bouw van station Sixhaven is nog lang geen feit; daar zal Amsterdam-Noord een flinke lobby voor moeten voeren.

Noord-Zuidlijn

Bovengronds konden we nog net naar de tentoonstelling over het leven van Ramses Shaffy in de UvA aan het Rokin. Die is nog tot 1 juni open, dus haast je als Ramses je lief was. Ook bezochten we Wilhelmina-Dok: rustig in regenachtige tijden, maar dit terras belooft veel als het opklaart.

Wilhelmina-Dok

En als afsluiting voor deze post het onvergetelijke bookish banquet rond een van onze favoriete boeken: the Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Pan-Galactic Gargle Blaster is gewoon lekker. En blits, met goudstof.